Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żurek Nasza Specjalność WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Jajka przepiórcze wrzuć do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Plastry boczku podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będą chrupiące.
Zupę podaj z ugotowanymi na twardo i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi oraz chipsami z boczku i udekoruj rzeżuchą.